Bosanski vitez- Print na platnu

100,00 

SKU: Vi-2 Kategorije: , ,

Bosanski vitez idejni je čuvar čvrstih zidina koje štite granice Bosne od od srednjovjekovnih „dobrijeh dana“ do savremenog perioda Bosne. Slava prošlosti Bosne odzvanja štitom bosanskog viteza koji vjerno služi dobre vladare, banove i kraljeve bosanske, u zemlji svojoj za koju živješe, u zemlji svojoj za koju umriješe. Bosanski vitez simbol je utisnut u svakom potomku srednjovjekovnih bosanskih predaka, ali i svih onih koji u sebi nose utisnut kod ljubavi prema Bosni.

Svaki čovjek koji štiti Bosnu perom, kistom, riječju ili mačem, kao dom u kojem vlada mir i tolerancija je bosanski vitez na putu borbe.

Vođen ovom jednostavnom misijom proizašao je lik bosankog viteza ostvaren kroz kist i ruku umjetnika Ismara Ružnića. Izabrati temu bosanskog viteza kao simboliku snage i dobrodošlice u svome rodnom gradu bila je ideja koja je ostvarena u obliku murala u centru Cazina. 

Ponos i sjećanje na bosanstvo koje seže duboko u prošlost od svih trenutnih podjela oživjelo je duh bosanskog viteza koji je kroz ruke umjetnika od murala prešao na sliku koju gledamo u svom domu.

Slike bosanskog viteza priča su koju čuvamo i štitimo jer je Bosna naš drevni dom.

Dimenzije 50 × 70 cm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Bosanski vitez- Print na platnu”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi